Η Ομάδα των Κρουστών ξεκινά τις συναντήσεις της με το Ρυθμό την Παρασκευή το απόγευμα, 14 Οκτώβρη 2016

Αγαπημένα μας παιδιά, γονείς και φίλοι.
Μετά την περσινή την πολύ δημιουργική μας διαδρομή με τις δύο ομάδες Κρουστών, όπου ο στόχος ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να εμπλουτίσουν το ρυθμικό και το εκφραστικό τους «οπλοστάσιο» και να «συνομιλήσουν» με το μαγικό κόσμο των παραδοσιακών κρουστών, φέτος θα επαναλάβουμε το εγχείρημα, αρχικά σε μία (1) εννιαία ομάδα που θα συναντιέται κάθε Παρασκευή απόγευμα. Αν οι συνθήκες, οι δυνατότητες ή ο αριθμός των παιδιών, το απαιτήσουν, φυσικά θα προσπαθήσουμε επαναπροσδιορίσουμε τον αρχικό μας σχεδιασμό. Η Ομάδα μας απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει, τουλάχιστον, την Α’ τάξη του Δημοτικού.Η φυσιογνωμία των συναντήσεων θα διαμορφώνεται μέσα από επιμέρους ενότητες, που θα προκύπτουν από τις ανάγκες και την εξελικτική πορεία της ομάδας, ξεκινώντας από την επαφή με τα κρουστά, τη συνειδητοποίηση του φυσικού παλμού και την εξέλιξη του ρυθμού, την επαφή με την ρυθμική ανάγνωση μέχρι την κατάκτηση βασικών τεχνικών εκτέλεσης ρυθμών στο τουμπελέκι.
Το βασικό μας κρουστό στη φετινή μας ομάδα θα είναι το Τουμπελέκι, γιατί είναι αυτό που συναντάται σχεδόν σε όλα τα είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ταυτόχρονα, συμμετέχει όλο και πιο συχνά σε ορχήστρες χωρίς παραδοσιακή μουσική φυσιογνωμία.
Προϋπόθεση λοιπόν για την συμμετοχή των παιδιών στην Ομάδα των Κρουστών είναι, εφόσον συναντηθούμε στο πρώτο μάθημα γνωριμίας και αποφασίσετε την παραμονή τους στη ρυθμική μας συντροφιά, να έχουν το δικό τους τουμπελέκι, για να μπορούν να διατηρούν την επαφή τους με το όργανο και στο σπίτι και όταν ο χρόνος τους το επιτρέπει να ασχολούνται με την εξερεύνηση του… Παράλληλα, θα επιδιώξουμε να γνωρίσουμε το ύφος και το παίξιμο και άλλων κρουστών παραδοσιακών οργάνων, όπως το μπεντίρ ή νταγιερές, το ηπειρώτικο ντέφι, τα κουτάλια, τα ζήλια κ.ά.

Οι συναντήσεις της ομάδας των κρουστών, θα γίνονται στο γνωστό μας ωδείο, στην οδό Καλλισπέρη 27, (παράλληλη της Αρεοπαγίτου, μετρό Ακρόπολη), κάθε Παρασκευή και θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών κάθε φορά.
Η ώρα των ρυθμικών μας συναντήσεων με βάση το συνολικό πρόγραμμα των φετινών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου μας, θα είναι στις 4.40 – 5.20μ.μ.
Στόχος των μουσικών μας συναντήσεων θα είναι, να έχουν τα παιδιά μας την ευκαιρία με συστηματικότητα και χαρά, να δημιουργήσουν σωστά θεμέλια για να προχωρήσουν αν το επιθυμούν στον απέραντο κόσμο των ρυθμών, συνειδητοποιώντας ότι αυτό που κάνει τη μουσική να ξεχωρίζει από τη φασαρία και τον θόρυβο, είναι η κανονικότητα και η τάξη που μόνο ο ρυθμός εξασφαλίζει.
Περιμένουμε με μεγάλη χαρά την έναρξη του φετινού μουσικού μας ταξιδιού, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, για να προσθέσουμε μαζί την δικιά μας πινελιά στον υπέροχο μουσικό πίνακα, που εδώ και 20 χρόνια, φιλοτεχνείται τρυφερά από τη Μαρίζα, τους μουσικοπαιδαγωγούς, τους μουσικούς, τους γονείς και κυρίως, από τα παιδιά μας, με βαθιά αγάπη, γνώση και χαρά, στο Κέντρο μας.
Καλή μας αρχή και καλή μας μουσική χρονιά
ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ

 

12 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!
Αγαπημένοι μου, από τις 2 του Οκτώβρη το Κέντρο μας γέμισε και πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές, αγκαλιές, χαμόγελα και μουσικές
Έτσι και φέτος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο αυτής της σχολικής χρονιάς, οι μουσικές μας συναντήσεις, θα γλυκαίνουν τις καρδιές μας και θα μας ταξιδεύουν μακριά από το γκρίζο κόσμο μας, στον απέραντο και πολύχρωμο κόσμο των ήχων.
Αυτή τη χρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου μας , με τα πρώτα μας παιδιά να μας στέλνουν σινιάλα από τα Πανεπιστήμια του κόσμου και τα καινούργια μας μαθητούδια να ξεκινάνε το μουσικό τους ταξίδι, από τα 3 τους χρόνια!!!
Στις σελίδες μας θα μάθετε όσα χρειάζεστε για το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης κ Λόγου – Μαρίζας Κωχ, που στεγάζεται στο Ωδείο Λεούση, Καλλισπέρη 27 (παράλληλη της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετρό Ακρόπολη).
Τα παιδιά μας, οι μουσικοπαιδαγωγοί κι εγώ, σας ευχόμαστε μια δημιουργική και όμορφη σχολική χρονιά.

mariza

14 Σεπτεμβρίου 2015colour_notes

Νέο Τμήμα ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ για παιδιά 3 – 3.5 ετών

Αγαπημένοι μας γονείς και φίλοι του Κέντρου μας,
αξιολογώντας την μεγάλη επιθυμία και το έντονο ενδιαφέρον όλων σας, να εντάξουμε στις μουσικές μας δράσεις μας και τα μικρότερα μας παιδιά, φέτος δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τμήμα Μουσικοκινητικής δραστηριότητας για παιδιά 3-3,5 χρονών. Στόχος να τα βοηθήσουμε να ανακαλύψουν την ομορφιά της μουσικής, να αναπτύξουν τα μουσικοκινητικά τους αντανακλαστικά, να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ρυθμούς, να αναπτύξουν σταδιακά αυτοπειθαρχία μέσα από τον έλεγχο και τον συντονισμό των κινήσεων, να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τη διασκέδαση και το παιγνίδι, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ομάδας.
Στο πρόγραμμα μας κεντρικό ρόλο θα έχει το ελεύθερο μουσικό παιγνίδι που θα αναπτύσσεται σε επιμέρους ενότητες όπως:

  • η επαφή με τα κρουστά, η συνειδητοποίηση του φυσικού παλμού και η εξέλιξη του ρυθμού,
  • η ανάπτυξη της φαντασίας και η δημιουργική κατανόηση της γλώσσας της μουσικής
  • η ανάπτυξη της έκφρασης μέσα από μουσικά παραμύθια και θεατρικό παιγνίδι,
  • η απελευθέρωση της κίνησης μέσα από αυτοσχεδιασμούς αλλά και συντονισμένο κινητικό παιγνίδι
  • Οι κατασκευές και η ζωγραφική.

Οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 10.00 π.μ. και για μία ώρα.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της στενής μας συνεργάτιδας και μουσικού Τζένης Ντούρου και της έμπειρης παιδαγωγού, Βάσω Σωτηράκη, αλλά και με την ενεργή παρουσία της δημιουργού του Εργαστηρίου μας, κ. Μαρίζα Κωχ, θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στη μουσική μας Ομάδα, μέσα σε ένα ελκυστικό κλίμα χαράς και αρμονίας, χωρίς ανταγωνισμούς, προσαρμοσμένο στις πραγματικές τους ανάγκες.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για επικοινωνία και κοινό προβληματισμό με τους γονείς, ενώ τα μικρά μας μαθητούδια θα συμμετέχουν στις ανοιχτές παραστάσεις του Εργαστηρίου μας και θα προετοιμάζονται, για την ένταξη τους στα μεγαλύτερα τμήματα του Κέντρου μας, εφόσον το επιθυμούν.
Υπεύθυνη προγράμματος για πληροφορίες και εγγραφές: Τζένη Ντούρου
Ημερομηνία έναρξης: Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 10.00-11.00
Κόστος: 50 ευρώ το μήνα
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλ.: 210 9227687, 697-6697455

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ οι εκπαιδευτικοί μας θα είναι στο χώρο του ωδείου 18.00-21.00 για να συναντήσουν τους γονείς των υποψήφιων μαθητών με στόχο τη γνωριμία, την επικοινωνία, την απάντηση σε ερωτήσεις κτλ.

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης κ Λόγου, που στεγάζεται στο Ωδείο Λεούση, Καλλισπέρη 27, παράλληλη της Αεροπαγίτου, μετρό Ακρόπολη.

 

10 Σεπτεμβρίου 2015

 

Αγαπημένοι μου,

ζούμε όλοι μέσα σ’αυτή την παράξενη εποχή. Χίλιες λέξεις δεν θα μου έφταναν να σας εκφράσω το πώς νοιώθω. Είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάμε μπροστά και η υποχρέωσή μας απέναντι στους νεώτερους είναι μεγάλη. Τον τρύγο μας αναγκάζει ο Αύγουστος να τον κάνουμε. Το θέρος μας αναγκάζει ο Ιούνιος. Τον πόλεμο, μ’όλη την προσφυγιά που συνεπάγεται, μας τον επιβάλλουν, όποια στιγμή θέλουν, αυτοί που κινούν τα νήματα. Έτσι έμεινε η ρήση “θέρος, τρύγος, πόλεμος”. Ο Σεπτέμβρης όμως, είναι των παιδιών μας. Κι ετούτο το σχολικό έτος θα αγωνιστώ να μην κλείσει το εργαστήρι μου για τα παιδιά. Γιορτάζει τα είκοσι χρόνια από την έναρξή του και του χρωστάω όλη τη χαρά της ζωής μου.

Μαρίζα Κωχ

Φέτος ξεκινάμε τις μουσικές συναντήσεις του εργαστηρίου το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015. Οι συναντήσεις παιδικής παραδοσιακής χορωδίας θα ξεκινήσουν Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Ο χώρος μας είναι Καλησπέρη 27, απέναντι στα σκαλάκια του Ηρωδείου.

Πληροφορίες και εγγραφές (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δε-Πα 10.00-14.00 στο 210-9227687

Δε-Πα 18.00-21.00 στα 210-9354318 και 6976659909