Αθηνά Χρήστου – καθηγήτρια τραγουδιού, μουσικοπαιδαγωγός

Η Αθηνά Χρήστου γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου και Αθηνών. Είναι διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού (τάξη: Σ. Καραμανιάν) και πτυχιούχος πιάνου, ηλεκτρονικού οργάνου και ανώτερων θεωρητικών (ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Έχει παρακολουθήσει τον μονοετή κύκλο σπουδών μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff, μουσική-ρυθμική-κινητική αγωγή Dalcroze και δημιουργική κίνηση. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια του μουσικοπαιδαγωγικού συστήματος Kodaly, καθώς και διεύθυνση χορωδίας.. Από το 1987 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, αρμονίου και θεωρητικών σε ωδείο της Αθήνας, ενώ από το 1992 διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος του Φωνητικού Συνόλου της Σ.Καραμανιάν «Μέλισμα», με το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Από το 2000 είναι σταθερή συνεργάτης της Μαρίζας Κωχ στο Κέντροι Βιωματικής Μουσικής, αναλαμβάνοντας το 2003 ως υπεύθυνη το Εργαστήρι Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ στην Αίγινα και από το 2006 αντίστοιχο τμήμα στο Λεόντειο Λύκειο Ν.Σμύρνης.

Τζένη Ντούρου – Μουσικοπαιδαγωγός
Η Τζένη Ντούρου γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο Κρήτης.Σπούδασε Κοινωνική Εργασία, Παιδαγωγικά, Λαογραφία και ΕλληνιΤζένη Ντούρουκό πολιτισμό. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο της βρεφονηπιακής και της ειδικής αγωγής, παράλληλα πάντα με την επαγγελματική της ενασχόληση με την Μουσική, που ξεκίνησε το 1991, χρονιά έναρξης της μακρόχρονης συνεργασίας της ως μουσικός (κιθάρα – παραδοσιακά κρουστά), με την σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και δημιουργό, Μαρίζα Κωχ.
Οι βασικές της μουσικές σπουδές ήταν πάνω στην κιθάρα.
Συνεργάστηκε με σημαντικούς έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Νένα Βενετσάνου, λαμβάνοντας μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες – φεστιβάλ – ρεσιτάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Γέηλ, Πανεπιστήμιο Σορβόνης, Γουέμπλεϊ Αρένα, Radio France, Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, κ.ά.) καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Κούνδουρος (Ηρώδειο – Μουσείο Μπενάκη κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο της μουσικής της δραστηριότητας συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συναυλιών και μουσικών δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως το «Μουσικό Οδοιπορικό από την Αρχαιοελληνική μουσική μέχρι τη Νεότερη ελληνική», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για τρεις συνεχόμενες χρονιές, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μουσείου Μουσικών Οργάνων Βελγίου από το μουσικό συγκρότημα της Νένας Βενετσάνου και το παρακολούθησαν δεκάδες Βέλγοι μαθητές.

Η μουσική της δραστηριότητα με παιδιά, αναπτύχθηκε κυρίως μέσα από τη συνεργασία της με την Μαρίζα Κωχ τόσο στην δημιουργία της παιδικής μουσικής σκηνής της, όσο και ως μουσικοπαιδαγωγός στο «Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου». Από το 2014 – 2016 ασχολήθηκε συστηματικά στο μουσικό εργαστήρι της Μαρίζας, με το σχεδιασμό και την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος βιωματικής Μουσικοκινητικής δραστηριότητας για παιδιά 3 – 3,5 ετών, ενω ταυτόχρονα οργάνωσε ομάδες κρουστών για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, με εξαιρετικά -αποτελέσματα .

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Γιάννης Νόνης  –  μουσικός, καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Μουσικής Προπαιδείας

Ο Γιάννης Νόνης γεννήθηκε στο Ναύπλιο και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε κιθάρα. Το 1987 σπουδάζει όμποε στο Ωδείο Αθηνών ( τάξη καθηγητή Κλωντ Σελιέ ) και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Ορφείο  Αθηνών ( πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας στις τάξεις των καθηγητών Κωνσταντίνου Νόνη και Χρήστου Ζερμπίνου.  Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια (χορωδιακής μουσικής με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, σύστημα Οrff) και έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες.
Είναι Διευθυντής της χορωδίας της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νέας Κίου.  Διδάσκει, σε Ωδεία, ανώτερα θεωρητικά και μουσική προπαιδεία όπως στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου.  Από το 2002 συνεργάζεται με το Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι της Μαρίζας  Κωχ.

Ηλίας Βαμβακούσσης  – μουσικός, τραγουδιστής.

Ο Ηλίας Βαμβακούσης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι γνώστης των μουσικών οργάνων: ακορντεόν, κρούστα, κιθάρα και μπουζούκι. Είναι απόφοιτος Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακών κρουστών της σχολή του Σ.Καρρά, και έλαβε μαθήματα στο ούτι από το Χρ.Τσιαμούλη. Το 2004 συμμετείχε ως τραγουδοποιός στο δίσκο «Δεύτερη Ακρόαση» της Μικρής Άρκτου. Το 2006 ερμήνευσε τραγούδια της Μαρίζας Κωχ στους δίσκους της «Στον κήπο της Σαπφούς» και «Τα τραγούδια πάνε θέατρο». Το 2008, ο ποιητής Α.Παγουλάτος του ανέθεσε την μελοποίηση και την ερμηνεία του έργου του, που κυκλοφόρησε με τίτλο «Perama elisuocanto». Το 2009 τραγούδησε στο δίσκο «Στων άστρων την άλω» της Σ.Καμαγιάννη και διασκεύασε τη «Λάθος Αγάπη» της Λ.Πλάτωνος στο «Όποιος τη δει φωνάζει το όνομα της». Το 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Είμαι ζεν και με ταράζεις». Τα τελευταία δύο χρόνια είναι σταθερός συνεργάτης της Μαρίζας Κωχ και του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής, συμμετέχοντας σε πληθώρα μουσικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιδικών παραστάσεων.